Na procura de novos sabores para incorporalos nas
receitas dos cupcakes esta vez probei con algo que nunca falta nunha sobremesa
en calquera parte de Galicia, o licor café. Quixen integrar todo o sabor e toda
a forza que contén o licor café, polo que non quixen facelos suaves se non serian
cupcakes de café. O resultado non vos decepcionará.
Ingredientes para 12 bases:
·
115 gr. manteiga
·
120 gr. azucre
·
3 ovos
·
200 gr. fariña
·
1 ½ culler de levadura
royal
·
60 ml. Leite
·
60 ml. Licor café
Poñemos nun recipiente a manteiga, co
azucre e batemos ata conseguir unha masa cremosa.
Engadimos os ovos, un a un, e
removemos. Logo incorporamos a metade da fariña, previamente peneirada, xunto co
levedo e mesturamos ata que desfagamos todos os grumos.
Para rematar engadimos o leite e o
licor café, removemos e terminamos coa outra metade da fariña.
Repartimos en doce casullas nunha
bandexa e introducimola no forno, previamente prequentado a 180ºC, cocemos
durante 15 ou 20 minutos.
Ingredientes
para a crema:
· 200 gr. queixo mascarpone
· 50 ml. Nata
· 50 ml. Licor café
· 50 gr. azucre
Poñemos os ingredientes nun recipiente e batemos ata conseguir que teña
consistencia. Coa axuda dunha manga pasteleira, decoramos as casullas cunha
roseta.
Para decoralas poñemos na parte
superior unha guinda que previamente puxemos a macerar en licor café 24 horas
antes, para darlle un toque máis intenso e rematamos con un pouco de azucre
moreno.
Diego Cordeiro.