jueves, 17 de julio de 2014

Tarta De Queixo Fría Con Cereixas

Unha das tartas máis típicas e de máis popularidade nas nosas casas é tarta de queixo fría. Existen moitas versión e moitas variantes na forma de facelas e eu quería aportar a miña versión e estou seguro que non vos decepcionará.

Ingredientes para a base:
        ·        250 gr. galletas tipo Chiquilin
        ·        125 gr. Manteiga

Machacamos ou trituramos as galletas chiquilin, recomendo esta galletas por que aguntan moi ben a humidade. E mesturamos coa manteiga enpomada e quedaranos una masa uniforme que a poñemos ben extendida no fono de un molde desmondable, refrixeramos.


Ingredientes para crema de queixo:
        ·        250 gr. queixo Philadelphia
        ·        250 gr. queixo Mascarpone
        ·        400 ml. nata
        ·        5 xemas de ovo
        ·        250 gr. Azucre
        ·        10 colas de xelatina
        ·        1 reladura de limón
        ·        400 gr. Cereixas

Nun bol batimolos queixos ata que resulte cremoso.
Noutro bol semimontamos a nata con 75 gr. do azucre.
Aparte montamos a xemas de ovo con 75 gr. azucre, añadimoslle 8 colas de xelatina previamente hidratadas e fundidas nun pouco de licor.
Xuntamos as xemas, o queixo e a nata e mesturamos con coidado ata que queden completamente integrados entre si. Engadimos a reladura de limón e  botamos a crema no molde enriba da base de galletas e refrixeramos.
O seguinte paso e preparar unha confitura de cereixas coa que vamos cubrir a parte superior da tarta. Empezamos cortando a metade as cereixas e quitandolle a carabuña, reservamos a metade de elas. A outra metade a poñemos nun cazo e facemos unha confitura xunto con 150 gr. de azucre, unha vez feita engadimoslle duas colas de xelatina e deixamos atemperar. Co resto das cereixas vamos poñendoas na parte superior da tarta e cubrimos coa confitura. Deixamos refrixerar durante 12 horas.

So queda demoldala tarta e desfrutar dun bocado doce. A confitura podese cambiar o gusto de cada un eu optei por cereixas xa que están en tempada.

                                                                                       Diego Cordeiro.
                                                       
 Tarta de Queixo Fría

sábado, 12 de julio de 2014

Risotto cremoso de torta do Casar con shiitake e polo

 Volvo a decantarme por facer un risotto, un prato que me apaixona polo cremoso que queda. Nesta ocasión empreguei dous ingredientes, seta shiitake e queixo torta do Casar. O queixo torta do Casar é un queixo Estremeño feito con leite de ovella e que se caracteriza por ter unha textura untuosa e un sabor intenso.


Ingredientes para 4 persoas:
        ·        325 gr. de arroz (Arborio).
        ·        200 gr. seta shiitake
        ·        150 gr. peituga de polo
        ·        1 ceboliña.
        ·        1 dente de allo.
        ·        50 cl. de aceite de oliva.
        ·        100 ml. de nata.
        ·        100 gr. queixo Torta do Casar.
        ·        1.5 l. de caldo de polo.
        ·        Sal e pementa.

Nunha tarteira poñemos no fondo un chorro de aceite de oliva e fondeamos un dente de allo xunto con unha cebola picadas fino. Unha vez pochadas engadimos a peituga cortada en dados e as setas shiitake, no meu caso eran pequenas e utiliceinas enteiras. Refogamos ben.


 Incorporamos o arroz e imos mollando progresivamente con un caldo de polo quente e sen deixar de remover para que o arroz se vaia ligando. Facemos este proceso durante 15 minutos con lume baixo. A proporción de caldo para mollar un risotto é por un cazo de arroz, catro de caldo, pero pode variar dependendo do arroz, así que recomendo ser flexible segundo o tipo de arroz.

Para rematar engadimos o queixo e a nata removemos e cocemos dous minutos mais para que se incorporen ben todos sabores entre si, apagamos e recomendo deixar repousar un par de minutos para que este no seu punto óptimo de consumo.
                                                                          Diego Cordeiro.
                                           
 Risotto cremoso de torta do casar con shiitake e polo