Nesta ocasión volvo a unir a nosa terra, Galicia con o
alonxado país da China con dúas culturas culinarias que, como xa sabedes, apaixóname moito. Unión que, neste caso,
quedou espectacular e moi potente nos sabores, debido ós ingredientes
empregados.
Ingredientes para 4 persoas:
·
400 gr. Noodles
·
100 gr. Rape
·
12 und. Lagostinos
·
100 gr. berberechos
·
8 navallas
·
100 gr. mexillóns
·
8 und. Pinzas de boi
·
1 cebola
·
1 dente de allo
·
100 gr. champiñóns
·
1 pemento vermello
·
50 ml. zume de piña
·
50 ml. salsa de tomate
·
20 ml. vinagre
·
20 ml. salsa de soia
·
50 ml . fumet de peixe
·
50 ml. aceite de oliva
·
150 gr. fariña
·
Xenxibre
·
Sal e pementa branca
Poñemos unha tarteira con auga e sal para cocer os
noodles, que son uns tallaríns típicos chineses, e cando ferva cocémolos. Unha
vez cocidos arrefriamos e reservamos.
Aparte vamos a facer unha salsa mariñeira pero coa
variante que a vamos a facela agridoce. Comezamos poñendo nun cazo un chorriño
de aceite de oliva no cal poñemos a dourar un dente de allo, media cebola e
medio pemento vermello todo ben picadiño. Unha vez pochadas as verduras ligamos
coa fariña e mollamos de seguido co vinagre deixando reducir. Terminamos co
zume de piña que lle aportara o toque doce a nosa salsa mariñeira agridoce, con
un chorriño de salsa de tomate e fumet de peixe. Deixamos cocer durante uns 5
minutos para que os sabores se integren entre si e quede ben ligada.
Comezamos a cocer todos os mariscos menos os
lagostinos e retiramos de cunchas e reservamos para logo saltear.
Para rematar poñemos nun wok aceite de oliva e
quentamos ben, comezamos engadindo as verduras cortadas en xuliana. Continuamos
engadindo o rape cortado en dados e os lagostinos pelados e removemos enerxicamente
para que todos os ingredientes se fagan por igual. Seguimos engadindo ingredientes
neste caso os mariscos cocidos e de seguido xa engadimos un chorriño de salsa
de soia, a salsa mariñeira agridoce e os noodles que tiñamos reservamos.
Deixamos cocer durante 2 minutos aproximadamente e a gozar dun prato que une
dous países.
Diego Cordeiro.