miércoles, 1 de octubre de 2014

Pastel Fluido E Quente De Chocolate

A quen non lle apaixoa o chocolate? Esta semana tráiovos un doce moi goloso que seguro que algunha vez probachedes, como é o couland de chocolate. O Couland e un biscoito que se caracteriza por ter no interior un centro semilíquido. Invítovos a probar e facelos na casa, o resultado e moi satifactorio.


Ingredientes para a pastilla de chocolate do interior:

           ·        120 gr. chocolate
           ·        200 gr. nata
           ·        50 gr. manteiga
           ·        60 ml. auga
           ·        15 gr. café descafeinado

A pastilla e o que leva no interior do biscoito e a parte que o forneala queda liquida no interior.
Comezamos fundindo o chocolate nun bol e imos engadindo os ingredientes pouco a pouco e removendo ata que quede una mestura homoxénea. Votamos a mestura en moldes de silicona do tamaño dun chupito e introducimos no conxelador ata que se solidifique.

Ingredientes para a mouse:

           ·        220 gr. chocolate
           ·        100 gr. manteiga
           ·        80 gr. fariña de améndoas
           ·        4 xemas de ovo
           ·        4 claras de ovo
           ·        180 gr. azucre

Fundimos o baño maría o chocolate  unha vez fundida retiramos do calor e vamos engadindo pouco a pouco a manteiga en anacos pequenos, a fariña de améndoas e as xemas ovo. Aparte nun recipiente montamos as claras de ovo e engadímoslle o azucre e mesturamos con moito coidado coa masa anterior.
Escudillamos sobre moldes engraxados ata a metade e introducimos no interior a pastilla conxelada e terminamos por cubrir o molde. Deixamos no conxelador mínimo durante 6 horas.
Introducimos no forno a 180ºC sen descoxelar directamente quitados do frío durante 20 minutos. Recomendase tomar morna tirando a quente, pódese acompañar dunha bola de xeado ou como fixen eu dunha confeito natural para xogar con distintas temperaturas e matices.
                                                                                             Diego Cordeiro.
 Pastel Fluido E Quente De Chocolate