A quen non lle apaixoa o chocolate? Esta semana tráiovos
un doce moi goloso que seguro que algunha vez probachedes, como é o couland de
chocolate. O Couland e un biscoito que se caracteriza por ter no interior un
centro semilíquido. Invítovos a probar e facelos na casa, o resultado e moi satifactorio.
Ingredientes para a pastilla de chocolate do interior:
·
120 gr. chocolate
·
200 gr. nata
·
50 gr. manteiga
·
60 ml. auga
·
15 gr. café descafeinado
A pastilla e o que leva no interior do biscoito e a
parte que o forneala queda liquida no interior.
Comezamos fundindo o chocolate nun bol e imos
engadindo os ingredientes pouco a pouco e removendo ata que quede una mestura homoxénea.
Votamos a mestura en moldes de silicona do tamaño dun chupito e introducimos no
conxelador ata que se solidifique.
Ingredientes para a mouse:
·
220 gr. chocolate
·
100 gr. manteiga
·
80 gr. fariña de améndoas
·
4 xemas de ovo
·
4 claras de ovo
·
180 gr. azucre
Fundimos o baño maría o chocolate unha vez fundida retiramos do calor e vamos
engadindo pouco a pouco a manteiga en anacos pequenos, a fariña de améndoas e
as xemas ovo. Aparte nun recipiente montamos as claras de ovo e engadímoslle o
azucre e mesturamos con moito coidado coa masa anterior.
Escudillamos sobre moldes engraxados ata a metade e
introducimos no interior a pastilla conxelada e terminamos por cubrir o molde.
Deixamos no conxelador mínimo durante 6 horas.
Introducimos no forno a 180ºC sen descoxelar
directamente quitados do frío durante 20 minutos. Recomendase tomar morna
tirando a quente, pódese acompañar dunha bola de xeado ou como fixen eu dunha confeito natural para xogar con distintas temperaturas e matices.
Diego Cordeiro.