Continúo ampliando o meu compendio
de receitas de cupcakes. Nesta ocasión decidín facelos de arándonos. O máis
delicioso destes cupcakes é a explosión de sabor dos froitos vermellos, que quedan enteiros na base,
ó metelo na boca, ¡Vaivos encantar!.
Ingredientes para os 12
biscoitos:
·
100 gr. manteiga a temperatura ambiente.
·
150 gr. de azucre.
·
3 ovos
·
150 gr. de fariña
·
1 culleriña de levedo Royal.
·
90 ml. de leite.
·
Aroma de vainilla
·
100 gr. arándonos
Poñemos a manteiga e o azucre nun
recipiente e batemos a velocidade alta, ata que a mestura se poña branca. Imos
engadindo os ovos un a un, con velocidade baixa e engadimos a metade da fariña
co levedo ata que sexa homoxéneo.
Despois de engadímo-lo leite e rematamos co resto da fariña.
Pre-quentamos o forno a 180 graos e preparamos as casullas para botar a masa.
Pre-quentamos o forno a 180 graos e preparamos as casullas para botar a masa.
Enchemos ata a metade as casullas,
repartimos en cada casulla uns tres ou catro arándonos e introducimos a bandexa
no forno 20 minutos.
Ingredientes para o frosting de arándonos:
·
150 gr. manteiga
·
150 gr. queixo philadelphia
·
200 gr. icing sugar (ou azucre glass)
·
100 gr. confeito de arándonos
Nun recipiente batemos a
conciencia a manteiga a temperatura ambiente xunto co icing sugar, eu utilicei
azucre glass, ata que quede una textura moi cremosa e totalmente branca.
Chegados a ese punto engadimos o queixo philadelphia e seguimos batendo ata
conseguir unha crema con consistencia e moi suave. Para terminar engadimos a confeito
de arándonos que eu fixen na casa, pero podedes compralo xa feito, e mesturamos
ata que se incorpore por completo.
Comezamos co montaxe no que coa
axuda dunha manga pasteleira vamos facer unha roseta na parte superior da madalena
de arándonos, nesta ocasión optei por utilizar unha boquilla lisa. Terminei
decorando con dous arándonos que coroan estes deliciosos cupcakes.
Diego Cordeiro.