jueves, 30 de enero de 2014

BACALLAU CONFITADO CON LARANXA SOBRE CEBOLA E CHERRYS

                O peixe que se leva a coroa en Galicia é sen lugar a dubidas o bacallau. E aproveitando que estamos en tempada de laranxas decidín introducilas no prato de hoxe dunha maneira que seguro que vos gustará.


Ingredientes para 4 persoas:
  • ·        4 lombos de Bacallau desalgado
  • ·        2 Laranxa
  • ·        1 cebola
  • ·        2 dentes de allo
  • ·        150 gr. tomate cherry
  • ·        200 ml. Aceite oliva
  • ·        2 follas de citronela
  • ·        200 gr. de arroz basmati
  • ·       SAL

Collemos os catro lombos de bacallau e os introducimos nunha bolsa de vacio xunto co aceite 1 dente de allo, a pel de laranxa, as follas de citronela e un dente de allo e confitamos o baño maría durante 5 minutos a 65ºC. En caso de non ter maneira de poder envasar o vacio, facemolo directamente nun cazo co aceite e os mesmos ingredientes antes mencionados a una temperatura nunca superior a 70ºC.


Nunha tixola poñemos un pouco de aceite, a cebola picada en xuliana, o allo e una vez pochada engadimos uns cherrys e o zume de laranxa das laranxas que pelamos anteriormente e deixamos cociñar durante uns dez minutos a lume moderado.

Empratamos poñendo de cama a salsa e sobre ela o lombo de bacallau e acompañamos con uns gallos de laranxa lixeiramente caramelizados e arroz basmati que será unha guarnición que compaxinara moi ben co prato.
                                                                                          DIEGO CORDEIRO.

BACALLAU CONFITADO CON LARANXA

No hay comentarios:

Publicar un comentario