sábado, 5 de abril de 2014

Espuma de Tiramisú (Sifón)

      Este Nadal recibín dunha persoa moi especial un agasallo que me encanta, un sifón para facer espumas e cremas con unas texturas moi delicadas. Sempre me encantou probar cousas e sabores co sifón, pero sempre foi no traballo, agora irei probando cousas con máis liberdade na casa. Este foi o primeiro resultado.



Ingredientes:
     ·       125 gr. mascarpone
     ·       125 gr. azucre glass
     ·       25 ml. Licor de Amareto
     ·       25 ml. Café
     ·       200 ml. Nata
     ·       1 xema de ovo
     ·       Cacao en po
     ·       1 carga para o sifón

      
      O primeiro que facemos e votar nun bol o queixo, a nata e o azucre glass, poderiamos usar azucre normal pero teriamos que colar a mestura ou fervelo azucre coa nata para disolvelo se non poderíase atascar o sifón, e batemos para conseguir unha mestura máis cremosa.
      Engadimos a xema de ovo, o licor  de amareto, que aportaralle ese sabor e aroma tan característico do tiramisú, e unha cunca de café. Removemos ata conseguir unha incorporar completamente todos os ingredientes.

     
      Introducimos no sifón, cerramos e poñemos unha carga de gas de sifón.      Reservamos no frigorífico durante 12 horas antes usalo para que a mestura se estabilice por completo.

     Para terminar votamos sobre unha copa de Martini ou prato de sobremesa e polvoriñamos con cacao en po por encima.
                                                                                  Diego Cordeiro.
                                              
 Espuma de Tiramisú

No hay comentarios:

Publicar un comentario