Este
Nadal recibín dunha persoa moi especial un agasallo que me encanta, un sifón
para facer espumas e cremas con unas texturas moi delicadas. Sempre me encantou
probar cousas e sabores co sifón, pero sempre foi no traballo, agora irei
probando cousas con máis liberdade na casa. Este foi o primeiro resultado.
Ingredientes:
· 125 gr. mascarpone
· 125 gr. azucre glass
· 25 ml. Licor de Amareto
· 25 ml. Café
· 200 ml. Nata
· 1 xema de ovo
· Cacao en po
· 1 carga para o sifón
O
primeiro que facemos e votar nun bol o queixo, a nata e o azucre glass,
poderiamos usar azucre normal pero teriamos que colar a mestura ou fervelo azucre
coa nata para disolvelo se non poderíase atascar o sifón, e batemos para
conseguir unha mestura máis cremosa.
Engadimos
a xema de ovo, o licor de amareto, que
aportaralle ese sabor e aroma tan característico do tiramisú, e unha cunca de
café. Removemos ata conseguir unha incorporar completamente todos os ingredientes.
Introducimos
no sifón, cerramos e poñemos unha carga de gas de sifón. Reservamos no
frigorífico durante 12 horas antes usalo para que a mestura se estabilice por
completo.
Para
terminar votamos sobre unha copa de Martini ou prato de sobremesa e polvoriñamos
con cacao en po por encima.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario