martes, 6 de mayo de 2014

Pizza Wok

    Sigo fusionando distintas culturas culinarias, sempre tentando unir pratos moi representativos. Neste caso foron Italia e China, dous países que me apaixonan culinariamente falando, xa que aportan sabores moi definidos e aromáticos.



Ingredientes para a masa:
      ·       300 gr. fariña
      ·       200 ml. Auga
      ·       20 gr. levedo
      ·       Sal
      ·       20 gr. aceite de oliva

    Facemos un cráter coa fariña e no seu interior poñemos a auga, o sal e o aceite de oliva. Amasamos enerxicamente ata conseguir unha masa elástica que non se pegue ó mesado. Para rematar, incorporamos o levedo e continuamos amasando ata incorporala ben. Deixamos levedar a masa durante 30 minutos.

Ingredientes para o Wok:
      ·       100 gr. Luras
      ·       100 gr. polo
      ·       50 gr. gambas
      ·       50 gr. cogomelos
      ·       ½ pemento amárelo
      ·       ½ pemento vermello
      ·       ½ cebola
      ·       ¼ de col chinesa
      ·       Albaca (alfábega)
      ·       30 ml. Aceite de oliva
      ·       50 gr. queixo parmesano
      ·       Salsa de soia
      ·       Sal
      ·       pementa branca
  
         O primeiro que facemos e cortar o polo en dados e as luras en toros e salpementamos.
        Poñemos lume forte á tixola wok con aceite de oliva e cando este ben quente engadimos o polo e as luras,  removemos durante un minuto. De seguido incorporamos as verduras cortadas en anacos, menos a col, e seguimos remexendo para que se douren por igual os ingredientes.
        O seguinte é incorporar a col chinesa, a albaca e as gambas, e mollamos coa salsa de soia, deixamos un minuto máis o lume e apartamos.
        Para terminar estiramos a masa  ó gusto,  esparexemos na superficie o salteado do wok  e relamos queixo parmesano por riba.
        Introducimos no forno, previamente prequentado a 220ºC, durante uns 10 minutos.
                                                                                        Diego Cordeiro.
 Pizza Wok

No hay comentarios:

Publicar un comentario