miércoles, 1 de abril de 2015

PANNA COTTA DE QUEIXO CON ESPUMA DE FROITOS DO BOSQUE

Como sorprender a uns invitados con unha sobremesa impresionante e sinxela? Esta é unha moi boa opción, que non decepcionará a ninguén e con ingredientes que podemos encontrar en calquera supermercado.


Ingredientes para 8 panna cotta:

·        800 ml. Nata/ tona
·        200 gr. azucre
·        160 ml. leite          
·        300 gr. Queixo Philadelphia
·        8 follas xelatina
·        Azucre de vainilla



Comezamos poñendo as follas de xelatina a remollo en auga fría.
Nun cazo xuntamos nata, azucre, queixo e o azucre de vainilla e poñemos o lume baixo e vamos removendo ata que se dilúan por completo o azucre e o queixo. Unha vez cocida a nata retiramos antes de que chegue a ferver e incorporamos as follas de xelatina integradas no leite quente e remexemos.
Repartimos en moldes individuais, eu no fondo do molde puxen un chorriño de xarope de chocolate para darlle un toque de cor e para facilitar á hora de quitalos do molde, e refrixeramos polo espazo de 8 horas para que se solidifique por completo.

Ingredientes para a Espuma de froitos do bosque:

·        250 gr. Froitos do bosque
·        500 ml. Nata
·        150 gr. Azucre
·        2 cargas de sifón
·        75 ml auga



Comezamos poñendo nun cazo os froitos do bosque, eu empreguei conxelados xa que nesta época do ano é complicado topalas frescas, xunto co azucre e unha pouca de auga para evitar que se nos acaramelen ó poñelas no lume. Deixamos cociñar ata conseguir que quede coma un xarope lixeiro e a froita se desfaga, nese intre trituramos ben e pasamos por un coador moi fino para evitar que se nos colen as sementes que farán que se atasque o sifón. Xuntamos coa nata, mesturamos ben e introducimos no sifón, introducimos dúas cargas de sifón e deixamos repousar na neveira mínimo 6 horas.
                                                                                 Diego Cordeiro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario