Como
sorprender a uns invitados con unha sobremesa impresionante e sinxela? Esta é
unha moi boa opción, que non decepcionará a ninguén e con ingredientes que
podemos encontrar en calquera supermercado.
Ingredientes
para 8 panna cotta:
·
800 ml. Nata/
tona
·
200 gr. azucre
·
160 ml.
leite
·
300 gr. Queixo
Philadelphia
·
8 follas xelatina
·
Azucre de
vainilla
Comezamos
poñendo as follas de xelatina a remollo en auga fría.
Nun cazo
xuntamos nata, azucre, queixo e o azucre de vainilla e poñemos o lume baixo e
vamos removendo ata que se dilúan por completo o azucre e o queixo. Unha vez
cocida a nata retiramos antes de que chegue a ferver e incorporamos as follas
de xelatina integradas no leite quente e remexemos.
Repartimos
en moldes individuais, eu no fondo do molde puxen un chorriño de xarope de
chocolate para darlle un toque de cor e para facilitar á hora de quitalos do
molde, e refrixeramos polo espazo de 8 horas para que se solidifique por
completo.
Ingredientes
para a Espuma de froitos do bosque:
·
250 gr. Froitos
do bosque
·
500 ml. Nata
·
150 gr. Azucre
·
2 cargas de sifón
·
75 ml auga
Comezamos
poñendo nun cazo os froitos do bosque, eu empreguei conxelados xa que nesta época
do ano é complicado topalas frescas, xunto co azucre e unha pouca de auga para
evitar que se nos acaramelen ó poñelas no lume. Deixamos cociñar ata conseguir
que quede coma un xarope lixeiro e a froita se desfaga, nese intre trituramos
ben e pasamos por un coador moi fino para evitar que se nos colen as sementes
que farán que se atasque o sifón. Xuntamos coa nata, mesturamos ben e
introducimos no sifón, introducimos dúas cargas de sifón e deixamos repousar na
neveira mínimo 6 horas.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario