Esta semana vou propoñervos facer dun
manxar moi galego como é a cacheira, nun bocado máis elegante para os invitados
que teñades na casa. As croquetas de cacheira sen dubida teñen un sabor único e
intenso e moito máis delicado no
paladar, e non dan mais traballo que calquera outra receita de croquetas.
Ingredientes:
·
750 ml. de leite
·
400 gr. de fariña
·
300 gr. de manteiga
·
150 gr. de cebola
·
250 ml. de caldo de cacheira
·
250 gr. de cacheira de porco salgada
·
Sal
·
Noz moscada
·
Pementa branca
·
2 ovos
·
Pan Relado
O primeiro que facemos é poñer a desalgar a cacheira
nun recipiente cheo de auga dende o dia anterior. Cambiamos un par de veces a
auga durante o dia.
Poñemos nunha tarteira a cacheira con auga a cocer
durante una hora e reservamos a cacheira e 250 cl. do caldo da cocción. Este
caldo potenciara o sabor da cacheira nas nosas croquetas.
Nun cazo botamos a manteiga e poñemos o lume para que
se derreta e nela pochamos a lume frouxa a cebola picada moi fina. Unha vez
pochada a cebola engadimos a fariña e coa axuda dunha barilla remexemos ata
conseguir desfacer todos os grumos.
O seguinte paso e ir engadindo o caldo gardado
anteriormente e removemos coa axuda dunha culler de madeira, una vez que incorporado
todo o liquido seguimos engadindo o leite xa quentado previamente nun cazo
aparte. Por ultimo engadimos a cacheira picada en anacos o máis pequenos
posible e rectificamos de sal pementa e noz moscada. Con o lume o mínimo
seguimos removendo ata que a masa de croquetas ten una consistencia homoxénea e
despegase do fondo.
Votámola nunha bandexa para que enfrie e gardámola na
neveira polo menos unas 5 horas ata que este ben fría para poder traballar con
ela sen queimarnos.
Facemos roliños coa masa e vamos cortando co tamaño
que queiramos e dámoslle forma, pasamos por ovo e pan rallado. Hai quen as pasa
por fariña eu non o recomendo, a fariña en cru nunca vos vai beneficiar a
resgos xerais, se podemos evitala mellor e un consello que vos dou.
Non queda mais que freilas en aceite ben quente e a disfrutalas.
Podedes conxelalas sen ningún problema, con que as quitedes 4 horas antes de ir
a freilas bastara.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario