domingo, 15 de febrero de 2015

Cupcakes de Cenoira e Piruleta

Nesta ocasión decidín empregar dous sabores moi diferentes para levar acabo estes cupcakes. O biscoito e de cenoria que e o máis rico que fixen ata o momento xa que queda moi esponxoso e “frosting de piruleta” e o resultado final e bastante divertido.




Ingredientes para 12 biscoitos:
·        150 gr. Margarina
·        150 gr. Azucre moreno
·        150 gr. Fariña
·        2 ovos
·        1 culleriña de levedo Royal
·        2 cenorias
·        1 culleriña de azucre de vainilla
·        Unha chisca de sal

Nun recipiente poñemos a bater a margarina xunto co azucre ata acadar unha textura cremosa.
Logo, imos engadindo os ovos  un a un, sen deixar de bater para que se incorporen ben. Cando a mestura este ben homoxénea incorporamos as cenorias que previamente pelamos e relamos.
Para finalizar engadimos a fariña e o levedo peneirado para evitará que se formen grumos e o azucre de vainilla e unha chisca de sal que realzará o sabor unha vez cocidos.
Repartimos a mestura en 12 casullas sempre sen pasarnos das ¾ partes da súa capacidade.
Introducimos no forno a 180º durante 18 minutos.

Ingredientes para o “frosting de piruleta”:
·        200 gr. Queixo philadelphia
·        100 gr. Manteiga
·        125 gr. Azucre glass
·        15 ml. Licor de amaretto
·        15 ml. Granadina

Batemos a manteiga xunto co queixo que deben estar a temperatura ambiente e engadimos o azucre glass pouco a pouco. Rematamos coa granadina e o licor de amaretto que lle darán a cor e o sabor característico a “piruleta”.

Acabamos montando os cupcakes co “frosting de piruleta” e decoramos con unha guinda de cor vermello.
                                                                                Diego Cordeiro.
 Cupcakes De Cenoira E Piruleta

No hay comentarios:

Publicar un comentario