Nesta
ocasión decidín empregar dous sabores moi diferentes para levar acabo estes
cupcakes. O biscoito e de cenoria que e o máis rico que fixen ata o momento xa
que queda moi esponxoso e “frosting de piruleta” e o resultado final e bastante
divertido.
Ingredientes
para 12 biscoitos:
·
150 gr. Margarina
·
150 gr. Azucre
moreno
·
150 gr. Fariña
·
2 ovos
·
1 culleriña de
levedo Royal
·
2 cenorias
·
1 culleriña de
azucre de vainilla
·
Unha chisca de
sal
Nun recipiente
poñemos a bater a margarina xunto co azucre ata acadar unha textura cremosa.
Logo, imos
engadindo os ovos un a un, sen deixar de
bater para que se incorporen ben. Cando a mestura este ben homoxénea
incorporamos as cenorias que previamente pelamos e relamos.
Para
finalizar engadimos a fariña e o levedo peneirado para evitará que se formen
grumos e o azucre de vainilla e unha chisca de sal que realzará o sabor unha
vez cocidos.
Repartimos
a mestura en 12 casullas sempre sen pasarnos das ¾ partes da súa capacidade.
Introducimos
no forno a 180º durante 18 minutos.
Ingredientes
para o “frosting de piruleta”:
·
200 gr. Queixo
philadelphia
·
100 gr. Manteiga
·
125 gr. Azucre
glass
·
15 ml. Licor de
amaretto
·
15 ml. Granadina
Batemos a
manteiga xunto co queixo que deben estar a temperatura ambiente e engadimos o
azucre glass pouco a pouco. Rematamos coa granadina e o licor de amaretto que
lle darán a cor e o sabor característico a “piruleta”.
Acabamos
montando os cupcakes co “frosting de piruleta” e decoramos con unha guinda de
cor vermello.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario