domingo, 13 de abril de 2014

ENSALADA DE COL CHINESA, MOZZARELA, PANCETA SALTEADA E SALSA DE IOGUR

Acercase o verán e xa empeza a apetecer pratos lixeiros e frescos, tipo ensalada. E nesta ocasión optei por un ingrediente moi utilizado en América como é a col  para facer unha ensalada, sen dubida dálle un toque crocante moi agradable na boca.



Ingredientes para 4 persoas:
     ·       700 gr. col chinesa
     ·       100 gr. queixo mozzarela
     ·       100 gr. panceta
     ·       80 gr. champiñóns
     ·       ½ cebola
     ·       1 iogur
     ·       3 culleradas maionesa
     ·       1 limón
     ·       Salsa de soia
     ·       cecimbre

O primeiro paso vai ser facer a salsa de iogur para a que poñemos nun bol 1 iogur natural, 3 culleradas de maionesa, o zume dun limón, un chorriño de salsa de soia e cecimbre picada. Mesturamos ben coa axuda dunha culler ata que quede una salsa totalmente homoxénea.
Lavamos a col e a cortamos en xuliana fina, facemos o mesmo con media cebola e incorporamos a salsa de iogur. Removemos ben para que quede completamente impregnada na salsa e reservamos.


Cortamos a panceta en bastóns e salteamos nunha tixola con un pouco de aceite de oliva. No mesmo aceite salteamos uns champiñóns laminados.
Empratamos poñendo a col na base do prato e vamos poñendo enriba a panceta, os champiñóns e uns anacos de mozzarela.

Sen dubida gustaravos moito esta combinación de texturas e sabores, a col aporta un toque crocante, a panceta un toque salgado e a mozzarela un toque ácido.                                                
                                                           DIEGO CORDEIRO.
                                   
 ENSALADA DE COL, MOZZARELA, PANCETA SALTEADA E SALSA DE IOGUR

No hay comentarios:

Publicar un comentario