jueves, 29 de enero de 2015

Cupcakes de Turrón e Ron Con Pasas

De volta na cociña, unha vez pasadas as festas e intentando volver a rutina diaria e especialmente á rutina alimenticia. Que outra cousa non se faría, pero comer chegoulle ben. Unha das situacións máis habituais despois do Nadal e non saber que facer con os doces que sobran, como os turróns de améndoas. Nesta ocasión douvos unha pequena idea para poder incorporar o turrón de Jijona a un cupcake.



Ingredientes para 12 biscoitos:

·        150 gr. Manteiga
·        120 gr. Azucre moreno
·        3 ovos
·        220 gr. Fariña
·        50 ml. Leite
·        50 gr. Pasas de Corinto
·        20 ml. Ron
·        1 culleriña de levedo Royal


Comezamos poñendo as uvas pasas nun recipiente e cubrimos con ron para que se vaian impregnando.
Por outro lado poñemos a manteiga, previamente apartada do frío para que este branda, nun recipiente xunto co azucre moreno e batemos ata que quede completamente integrados entre si. Engadimos os ovos un a un e entre medias batemos ata que se incorporen entre si e terminamos engadindo o leite.
Para rematar incorporamos a fariña e o levedo previamente peneiradas a mestura anterior e remexemos con coidado ata que non queden grumos. E xusto antes de introducir nas casullas a mestura engadímoslle as pasas de corinto xunto co ron que tiñamos macerando.
Repartimos a mestura en 12 casullas nunha bandexa de forno de cupacakes e introducimos durante 20 minutos a 180 ºC.


Ingredientes para o frosting de turrón:
·        120 gr. Manteiga
·        120 gr. Queixo philadelphia
·        150 gr. Azucre glass
·        200 gr. Turrón de Xixona

Poñemos nun recipiente a manteiga, que previamente quitamos da neveira para que este atemperada, xunto co azucre glass e batemos a conciencia ata que a mestura se poña dunha cor branca e moi cremosa. Nese intre engadímoslle o queixo e o turrón esmigallado e batemos ata que se integren entre si tódolos ingredientes.

Para o montaxe final comezamos bañando con ron os biscoitos, coa axuda dunha brocha, ata o gusto de cada un. Facemos unha roseta na parte superior do biscoito co frosting de turrón usando a manga pasteleira. Rematamos con un pequeno anaco de turrón de Xixona para coroar os cupcakes.
                                                                                 Diego Cordeiro.
 cupcakes de turrón

No hay comentarios:

Publicar un comentario