sábado, 10 de enero de 2015

Cupcakes de Café

Agora que estamos no inverno vai frío e chove, ¿a quen non lle apetece un café quentiño con unha madalena? Pois eu tráiovos o ultimo para as merendas, os cupcakes de café. Un biscoito esponxoso,  un frosting intenso a café con unha sorpresa no interior e unha decoración moi orixinal.



Ingredientes para 12 cupcakes:
·        150 gr. Manteiga
·        150 gr. Azucre moreno
·        2 ovos
·        220 gr. Fariña
·        2 culleriñas de levedo royal
·        1 cunca de café intenso
·        50 ml. Leite

Poñemos nun bol a mantenga, que debe estar a temperatura ambiente, xunto co azucre e poñemos a bater a velocidade alta. Cando a mestura este ben esponxosa, imos incorporando os ovos  un a un sen deixar de bater, preo a unha velocidade máis moderada.
Proseguimos engadindo os líquidos, o leite e o café ben cargado, e rematamos coa fariña e o levedo, previamente peneiradas para evitar os grumos. Batemos amodo ata que se liguen por completo tódolos ingredientes.
Preparamos nunha bandexa de cupcakes con 12 casullas e repartimos a mestura anterior en todas por partes iguais. Introducimos no forno xa quente a 190ºC durante 15-20 minutos.
Unha vez cocidos e temperados mollámolos con café, coa axuda dun pincel, para que queden máis esponxosos e con más sabor.
Coa axuda dun descorazonador de mazás quitámoslle o centro do biscoito sen chegar o fondo porque os vamos a encher con leite merengada para aportarlle un toque de doce e de intensidade.

Ingredientes para o frosting de café:
·        150 gr. Manteiga
·        150 gr. Azucre glass
·        150 gr. Queixo philadelphia
·        1 sobre de café soluble instantáneo

Poñemos a montar a manteiga xunto co azucre a toda velocidade ata que a manteiga se poña dunha cor máis branca e con unha textura máis cremosa.
Nese intre incorporamos o queixo e o sobre de café e seguimos batendo ata que se incorporen por completo o resto de ingredientes.

Enchemos unha manga con unha boquilla rizada co frosting e facemos unha roseta na parte superior. Eu, nesta ocasión, decoreinos con unha trufa de capuchino e unha culler de chocolate moi orixinal que fixen con un molde de silicona que me regalou Sara Carro, por certo Grazas quedan moi bonitas. 
                                                                                              Diego Cordeiro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario