Unha das arbores máis autóctonas da nosa terra e
sen lugar a dubida o piñeiro. Na miña terra O Hio, hai un recuncho no que os
piñeiros son os reis, a enseada de Barra. Onde un basto bosque deles decoran as
dunas de area fina que se foron creando co paso dos anos co forte vento do
norte, que bate todo o inverno e que dá unhas formas caprichosa a estas árbores.
Despois de soltar esta leria, preguntarédesvos que ten que ver coa receita
desta semana. Ocorréuseme empregar as súas follas, chamadas pico polo Hio, para
facer unha maionesa.
Ingredientes:
·
250 ml. Aceite de xirasol
·
50 gr. Folla de piñeiro (pico)
·
1 ovo
·
Sal
·
Pementa branca
O primeiro paso vai ser lavar ben as follas de piñeiro. É importante que sexan verdes
para que solten ben ese arume característico, ademais de recortarlle o cano
marrón que os une. Dámoslle un escaldazo en auga a ferver durante uns segundos,
retiramos e escoamos ben.
Nun bol poñemos o aceite de xirasol xunto coas
follas e trituramos ben coa axuda dunha turmix. Tapamos con papel film e
gardamos durante unha hora na neveira. Sacámolo pasada esa hora e coamos. Xa
temos un aceite aromatizado con piñeiro, que gardaremos na neveira tapado
durante toda a noite.
Ó dia seguinte poñemos o aceite no vaso da turmix
e votámoslle o ovo, introducimos a turmix ata o fondo e, sen movela, imos
batendo ata que se monte por completo. Rectificamos de sal e pementa.
A maionesa de piñeiro é ideal para acompañar
peixes con un toque distinto.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario