Sego a promover
ese riquísimo produto, que nos dá o mar e que por sorte ten un prezo moi accesible.
Como mellor están sen dubida é cocidos ó natural, con todo, tamén hai que
atreverse a experimentar con este molusco. Nesta ocasión decidín facer unhas
croquetas moi cremosas, que estaban boísimas.
Ingredientes:
·
2 litros de leite
·
220 gr. fariña
·
160 gr. manteiga
·
1 cebola
·
500 gr. carne de
mexillón
·
2 culleradas de salsa
de ostras
·
Sal e pementa
Comezamos
poñendo a manteiga a fundir nunha tarteira e sofritimos nela a cebola picada
finamente.
Unha vez sofrito
incorporamos a fariña e removemos ata que se desfaga a fariña coa manteiga e
traballamos ben durante un par de minutos. Acto seguido vamos mollando pouco a
pouco, co leite xa quente, e removemos enerxicamente sen retirar do lume. O
lume debe de ser moderado, a clave está en traballar ben a masa. Seguimos
engadindo todo o leite, e rematamos incorporando a carne dos mexillóns picada.
Para potencia-lo sabor botamos dúas culleradas de salsa de ostras, rectificamos
de sal e pementa e vertemos a masa nunha bandexa.Deixamos arrefriar na neveira.
Unha vez fría formámo-las
croquetas coa forma e tamaño a gusto de cada un. Eu fíxenas da forma
tradicional e cun tamaño grande para que fosen cremosas á hora de comelas.
Pasamos por
pan relado, para axudarnos a darlle forma, logo ovo e, de novo, rematamos con
pan relado. Procurade non empregar fariña en cru vaille alterar o sabor as
nosas croquetas.
Terminamos
fritíndoas en aceite ben quente e a gozar deste bocado mariño.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario