viernes, 20 de diciembre de 2013

Bavarois de Framboesa

            
          Unha bavarois e unha sobremesa moi sinxela de facer, neste caso esta composto dunha crema inglesa, nata montada e o ingrediente que lle queiramos engadir, e optei por una froita con moitos matices no paladar e que sempre queda moi ben en calquera sobremesa, a framboesa.



 Ingredientes para a crema Inglesa:
  • ·         300 ml. De leite
  • ·         100 gr. de azucre
  • ·         3 xemas de ovo

       Nun cazo poñemos a leite o lume. Aparte noutro cazo mesturamos o azucre cos ovos e una vez férvida a leite engadímoslla a esta mestura sen deixar de remexer e poñemos o lume durante uns 2 minutos. Ten que quedar una crema sen grumos, lixeira e homoxénea. Reservamos.

  Ingredientes :
  • ·         500 ml. Nata
  • ·         50 gr. de azucre
  • ·         400 gr. de Framboesa
  • ·         15 gr. de xelatina en laminas
  • ·         1 biscoito base





     Hidratamos a xelatina en auga e engadímoslla a crema inglesa anterior, aproveitando que aínda esta quente para que se disolva sen ningún problema.
     Montamos a nata co azucre e reservamos.
     Aparte trituramos ou picamos levemente a framboesa para que se noten lixeiramente os trociños.
    O ultimo paso e ir xuntando con coidado a crema inglesa xa atemperada coa nata, e a framboesa. Sempre removendo con moito coidado para que non se nos veña abaixo a nata montada. Vertemos sobre un molde con un biscoito na base e introducimos na neveira.


       Unha vez que xa teña corpo a nosa bavarois, vamos facerlle una pequena decoración para a parte superior. Collemos un puñado de framboesa con un pouco de azucre e nun cazo poñemos para facer una confitura moi lixeira coa cal votaremos por riba da bavarois, que lle dará un toque de cor e elegancia a nosa sobremesa.

                                                                       Diego Cordeiro
 Bavarois de Framboesa


No hay comentarios:

Publicar un comentario