Na receita desta semana, mesturo varios elementos
culinarios de distintos países, como o curry, o wok e a piña. No noso país a piña
non pasa de tomarse ó natural ou nalgunha receita de repostería, pero sen dúbida
a piña e un bo complemento para a nosa cociña, apórtalle un toque doce, e un
sabor e aroma único. Esta receita e moi sinxela, moi económica e rápida de
facer.
Ingredientes para 4 persoas:
·
1 kg de peitugas de polo
·
½ piña fresca
·
1 cebola
·
½ pemento vermello
·
½ pemento verde
·
100 gr. champiñóns
·
3 dentes de allo
·
1 culler de curry
·
1 culler de salsa de soia
·
100 ml. de aceite de oliva
·
Perexil
·
Sal e pementa branca
O
primeiro que facemos e cortamos peitugas do polo en cadrados do mesmo tamaño, salpimentamos
e reservamos.
Facemos
o mesmo coa cebola, os pementos e os champiñóns que optamos por cortalos en
cuartos. Limpamos a piña da codia exterior, retirámoslle o tronco interior e de
seguido, repetimos o mesmo corte que no polo e nas verduras, para que todos os
ingredientes vaian cortados dunha forma similar e xogar con distintos tipos de
texturas a hora de comelas.
Nun
wok, se non tedes nunha tarteira, votámoslle aceite de oliva e cando este ben
quente engadímoslle as verduras e salteamos durante un minuto. De seguido
engadimos o polo e removemos outro minuto e rematamos coa piña. Baixámoslle o
lume a metade e terminamos coa salsa de soia e o curry, dous elementos que lle
aportaran forza e aroma o noso polo.
Deixamos
cocer durante uns dez minutos a lume moderado, a piña irá soltando liquido, o
que fará que se ligue cos demais ingredientes.
Bo
proveito. Diego
Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario