A receita de esta
semana estou seguro que vos vai gustar e
non teñen nada que envexarlle ós Donutscomprados. Esta receita é sinxela de facer, so fai falla un pouco de tempo de
espera para que a masa fermente.
Para a esponxa:
- 200 gr. de Fariña de forza
- 40 gr. de levedo
- 120 ml. Auga
Nun bol
introducimos todos os ingredientes e amasamos, una vez conseguida a nosa masa introducímola
nun recipiente con auga quente. Deixámola o tempo necesario ata que dobre o seu
volume.
Ingredientes para a masa:
- 400 gr. fariña de forza
- 400 gr. fariña frouxa
- 120 gr. de azucre
- 15 gr. sal
- 100 gr. de manteiga
- 3 ovos
- 150 ml. De auga
- 100 ml. De leite
- Noz moscada
- Aroma de laranxa ou ralladura.
Facemos
un volcán coa fariña e o azucre e no seu interior introducimos o resto de
ingredientes e a esponxa feita anteriormente ben escorrida da auga. Amasamos
durante un par de minutos ata que conseguimos unha masa homoxénea e deixamos u
durante 5 minutos en bloque.
Estiramos
a masa ata un 1 cm. De grosor ou superior dependendo o grosor que nos interese
conseguir e o tamaño do rosco (donuts), e cortamos con un cortapastas do tamaño
escollido e repetimos con outro cortapastas de menor tamaño para o burato do
interior, podemos facelo sen burato por si os queremos para reencher dunha
crema ( opción máis que recomendable para os máis lambeteiros). Deixamos
Fermentar nun lugar cunha temperatura sempre superior a 30º C durante o tempo
necesario ata que dobre o seu volume.
Friximos en aceite
vexetal a uns 180ºC os nosos roscos, aproximadamente uns 50 segundos por cada
lado, retiramos do aceite e poñémolos sobre papel absorbente.
Acto seguido os
podemos decorar da maneira que máis nos guste, con chocolate ou da forma
orixinal o glaseado.
Para o glaseado:
- 1 Clara de ovo
- 200 gr. azucre glass
- Unas gotas de limón
Nun recipiente mesturamos a clara de ovo, as gotas de limón
e vamos engadindo o azucre ata que quede homoxéneo e sen grumo, ten que quedar un pouco
liquida pero con algo de consistencia para que os nosos roscos queden ben
glaseados. Podemos votarlle distintos tipos de colorantes para darlle unha cor
máis chamativa para os peques da casa. Pasámolos polas dúas caras e poñémolos
sobre unha reixa para que escorra o excedente de glasa.
Gozade da receita e
seguro que sorprendedes con un almorzo que a todos nos gusta pero coa diferenza
que son totalmente sans e feitos con ingredientes naturais que todos temos na
casa, xa que os comprados están bos pero deus sabe o que lle votan.
No hay comentarios:
Publicar un comentario