jueves, 6 de febrero de 2014

CUPCAKES DE MELOCOTÓNS


O día que descubrín o mundo dos cupcakes dinme conta das grandes posibilidades e opcións que dan para desenrolar calquera idea que se me ocorra, dende doces a salgados. Pronto farei algunha creación salgada adaptada a cociña da nosa terra. Resulta que, a miña froita preferida son os melocotóns, e pensei introducila nun cupcake, e este é o resultado.


Ingredientes para a base:
·        120 gr. manteiga
·        180 gr. azucre
·        3 ovos
·        230 gr. fariña
·        2 culleriñas de royal
·        120 ml. Leite
·        1 culleriña de esencia de vainilla
·        4 metades de melocotón en xarope (ou se están de tempada 2 pezas)


Poñemos a manteiga e o azucre nun recipiente e batemos a velocidade alta ata que a mestura se poña branca. Imos engadindo os ovos un a un batendo a velocidade baixa e engadimos a metade da fariña co levedo, ata que sexa homoxéneo.
       Despois de engadimos o leite e  rematamos co resto da fariña.
Por último, cortamos o melocotón en xarope en anaquiños pequenos e mesturamos con moito coidado.
       Prequentamos o forno a 180 graos e preparamos as casullas para botar a masa.
       Enchemos ata a metade as cápsulas e introducimos a bandexa no forno  durante uns 20 ou 25 minutos.

Ingredientes para o recheo:
·        300 gr.  melocotóns
·        100 gr.  azucre
Cortamos o melocotón en anacos pequenos e poñemos nun cazo xunto co azucre e poñemos o lume ata que o melocotón este brandiño.
Coa a axuda dun descorazoador ou, se non tedes, coa axuda dun coitelo, facemos un buraco no centro do cupcake que vamos a encher coa confitura de melocotón.


Ingredientes para a crema:
·        200 gr. queixo philadelfia
·        50 ml. Nata
·        50 gr. azucre
·        Aroma de flor de azahar
           
          Para a parte superior do biscoito imos preparar unha crema moi suave e deliciosa de queixo. Poñemos os ingredientes nun recipiente e batemos ata conseguir que teña consistencia.

            Coa axuda dunha manga pasteleira, decoramos as casullas cunha roseta da crema de queixo. Na parte superior decoramos con un anaco de melocotón, que será a guinda para un cupcake realmente delicioso.
                                                                                  DIEGO CORDEIRO.


 CUPCAKE MELOCOTONS

No hay comentarios:

Publicar un comentario