O
día que descubrín o mundo dos cupcakes dinme conta das grandes posibilidades e
opcións que dan para desenrolar calquera idea que se me ocorra, dende doces a
salgados. Pronto farei algunha creación salgada adaptada a cociña da nosa terra.
Resulta que, a miña froita preferida son os melocotóns, e pensei introducila
nun cupcake, e este é o resultado.
Ingredientes
para a base:
·
120 gr. manteiga
·
180 gr. azucre
·
3 ovos
·
230 gr. fariña
·
2 culleriñas de royal
·
120 ml. Leite
·
1 culleriña de esencia de vainilla
·
4 metades de melocotón en xarope (ou se están de tempada 2
pezas)
Poñemos a manteiga e o azucre nun recipiente e batemos a velocidade alta
ata que a mestura se poña branca. Imos engadindo os ovos un a un batendo a
velocidade baixa e engadimos a metade da fariña co levedo, ata que sexa
homoxéneo.
Despois de engadimos o leite e rematamos co resto da fariña.
Por
último, cortamos o melocotón en xarope en anaquiños pequenos e mesturamos con
moito coidado.
Prequentamos o forno a 180 graos e preparamos as casullas para botar a masa.
Enchemos ata a metade as cápsulas e introducimos a bandexa no forno durante uns 20 ou 25 minutos.
Prequentamos o forno a 180 graos e preparamos as casullas para botar a masa.
Enchemos ata a metade as cápsulas e introducimos a bandexa no forno durante uns 20 ou 25 minutos.
Ingredientes
para o recheo:
·
300 gr. melocotóns
·
100 gr. azucre
Cortamos o melocotón en anacos pequenos e poñemos nun
cazo xunto co azucre e poñemos o lume ata que o melocotón este brandiño.
Coa a axuda dun descorazoador ou, se non tedes, coa
axuda dun coitelo, facemos un buraco no centro do cupcake que vamos a encher
coa confitura de melocotón.
Ingredientes
para a crema:
·
200 gr. queixo philadelfia
·
50 ml. Nata
·
50 gr. azucre
·
Aroma de flor de azahar
Para a parte superior do biscoito imos
preparar unha crema moi suave e deliciosa de queixo. Poñemos os ingredientes
nun recipiente e batemos ata conseguir que teña consistencia.
Coa axuda dunha manga pasteleira,
decoramos as casullas cunha roseta da crema de queixo. Na parte superior
decoramos con un anaco de melocotón, que será a guinda para un cupcake realmente
delicioso.
DIEGO CORDEIRO.
No hay comentarios:
Publicar un comentario