Volvo a decantarme por facer un
risotto, un prato que me apaixona polo cremoso que queda. Nesta ocasión empreguei
dous ingredientes, seta shiitake e queixo torta do Casar. O queixo torta do
Casar é un queixo Estremeño feito con leite de ovella e que se caracteriza por
ter unha textura untuosa e un sabor intenso.
Ingredientes
para 4 persoas:
·
325 gr. de arroz (Arborio).
·
200 gr. seta shiitake
·
150 gr. peituga de polo
·
1 ceboliña.
·
1 dente de allo.
·
50 cl. de aceite de oliva.
·
100 ml. de nata.
·
100 gr. queixo Torta do Casar.
·
1.5 l. de caldo de polo.
·
Sal e pementa.
Nunha tarteira poñemos no fondo un chorro de aceite de
oliva e fondeamos un dente de allo xunto con unha cebola picadas fino. Unha vez
pochadas engadimos a peituga cortada
en dados e as setas shiitake, no meu caso eran pequenas e utiliceinas enteiras.
Refogamos ben.
Incorporamos o arroz e imos mollando
progresivamente con un caldo de polo quente e sen deixar de remover para que o
arroz se vaia ligando. Facemos este proceso durante 15 minutos con lume baixo. A
proporción de caldo para mollar un risotto é por un cazo de arroz, catro de
caldo, pero pode variar dependendo do arroz, así que recomendo ser flexible segundo
o tipo de arroz.
Para rematar engadimos o queixo e a
nata removemos e cocemos dous minutos mais para que se incorporen ben todos
sabores entre si, apagamos e recomendo deixar repousar un par de minutos para
que este no seu punto óptimo de consumo.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario