jueves, 17 de julio de 2014

Tarta De Queixo Fría Con Cereixas

Unha das tartas máis típicas e de máis popularidade nas nosas casas é tarta de queixo fría. Existen moitas versión e moitas variantes na forma de facelas e eu quería aportar a miña versión e estou seguro que non vos decepcionará.

Ingredientes para a base:
        ·        250 gr. galletas tipo Chiquilin
        ·        125 gr. Manteiga

Machacamos ou trituramos as galletas chiquilin, recomendo esta galletas por que aguntan moi ben a humidade. E mesturamos coa manteiga enpomada e quedaranos una masa uniforme que a poñemos ben extendida no fono de un molde desmondable, refrixeramos.


Ingredientes para crema de queixo:
        ·        250 gr. queixo Philadelphia
        ·        250 gr. queixo Mascarpone
        ·        400 ml. nata
        ·        5 xemas de ovo
        ·        250 gr. Azucre
        ·        10 colas de xelatina
        ·        1 reladura de limón
        ·        400 gr. Cereixas

Nun bol batimolos queixos ata que resulte cremoso.
Noutro bol semimontamos a nata con 75 gr. do azucre.
Aparte montamos a xemas de ovo con 75 gr. azucre, añadimoslle 8 colas de xelatina previamente hidratadas e fundidas nun pouco de licor.
Xuntamos as xemas, o queixo e a nata e mesturamos con coidado ata que queden completamente integrados entre si. Engadimos a reladura de limón e  botamos a crema no molde enriba da base de galletas e refrixeramos.
O seguinte paso e preparar unha confitura de cereixas coa que vamos cubrir a parte superior da tarta. Empezamos cortando a metade as cereixas e quitandolle a carabuña, reservamos a metade de elas. A outra metade a poñemos nun cazo e facemos unha confitura xunto con 150 gr. de azucre, unha vez feita engadimoslle duas colas de xelatina e deixamos atemperar. Co resto das cereixas vamos poñendoas na parte superior da tarta e cubrimos coa confitura. Deixamos refrixerar durante 12 horas.

So queda demoldala tarta e desfrutar dun bocado doce. A confitura podese cambiar o gusto de cada un eu optei por cereixas xa que están en tempada.

                                                                                       Diego Cordeiro.
                                                       
 Tarta de Queixo Fría

No hay comentarios:

Publicar un comentario