Unha das tartas máis típicas e de máis popularidade nas nosas casas é tarta
de queixo fría. Existen moitas versión e moitas variantes na forma de facelas e
eu quería aportar a miña versión e estou seguro que non vos decepcionará.
Ingredientes para a base:
·
250 gr. galletas tipo Chiquilin
·
125 gr. Manteiga
Machacamos ou trituramos as galletas chiquilin, recomendo esta galletas por
que aguntan moi ben a humidade. E mesturamos coa manteiga enpomada e quedaranos
una masa uniforme que a poñemos ben extendida no fono de un molde desmondable,
refrixeramos.
Ingredientes para crema de queixo:
·
250 gr. queixo Philadelphia
·
250 gr. queixo Mascarpone
·
400 ml. nata
·
5 xemas de ovo
·
250 gr. Azucre
·
10 colas de xelatina
·
1 reladura de limón
·
400 gr. Cereixas
Nun bol batimolos queixos ata que resulte cremoso.
Noutro bol semimontamos a nata con 75 gr. do azucre.
Aparte montamos a xemas de ovo con 75 gr. azucre, añadimoslle 8 colas de
xelatina previamente hidratadas e fundidas nun pouco de licor.
Xuntamos as xemas, o queixo e a nata e mesturamos con coidado ata que
queden completamente integrados entre si. Engadimos a reladura de limón e botamos a crema no molde enriba da base de
galletas e refrixeramos.
O seguinte paso e preparar unha confitura de cereixas coa que vamos cubrir
a parte superior da tarta. Empezamos cortando a metade as cereixas e
quitandolle a carabuña, reservamos a metade de elas. A outra metade a poñemos
nun cazo e facemos unha confitura xunto con 150 gr. de azucre, unha vez feita
engadimoslle duas colas de xelatina e deixamos atemperar. Co resto das cereixas
vamos poñendoas na parte superior da tarta e cubrimos coa confitura. Deixamos
refrixerar durante 12 horas.
So queda demoldala tarta e desfrutar dun bocado doce. A confitura podese
cambiar o gusto de cada un eu optei por cereixas xa que están en tempada.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario