Esta semana optei por facer unha sobremesa un pouco
distinta con uns sabores intensos como a bévera e un ingrediente pouco explotado
na nosa gastronomía como é a cabaza e sempre utilizada para alimentar o ganado.
Espero que vos guste a combinación e que non deixará a ninguén indiferente.
Ingredientes para 4 persoas:
·
1 Prancha de masa de Follado (Hojaldre)
·
8 bévera
·
1 cabaza
·
200 gr. azucre
·
100 dl. leite
·
50 gr. arándonos e grosellas
·
1 ovo
·
1 folla de xelatina
·
10 gr. lecitina de soia
Pelamos e limpamos a cabaza da pel e carabuñas, cortámola
e poñemos a cocer nunha tarteira con auga. Unha vez cocida escorremos ben e
poñemos nun cazo xunto co azucre e unha chisca de auga e facemos confeito. Pasamos por un pasapurés e arrefríamos.
Aparte vamos preparando para enchelos ravioli e
comezamos cortando a masa de follado con a axuda dun cortapastas do tamaño que desexado
por cada un e no centro colocamos un pouco de confeito da cabaza. Untamos os
bordes con ovo batido e cerramos con outro anaco de masa de follado e
reservamos.
Aparte pelamos e limpamos ben as béveras e as pasamos
pola turmix xunto co leite e a metade
do azucre a cola de xelatina, previamente hidratada. Deixamos repousar en frío
para que a xelatina actúe sobre a mestura e engadimos a lecitina de soia coa
axuda da túrmix montamos formando aire para que a crema quede con unha textura
espumosa.
Terminamos fritindo os ravioli en aceite de xirasol,
que aporta menos sabor a que o de oliva, e pasamos por azucre. Presentamos
poñendo a crema de béveras no fondo dun prato fondo e colocando enriba os
ravioli de cabaza.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario