Hoxe quixen facer un postre de verán pero con un guiño
ó emblema da terra que me acolle. O albariño é unha froita de tempada un pouco
descoñecida como son os mirabeles. Esta receita está impresa no libro “365 días,
365 recetas” para o cal aportei varias receitas con produtos típicos da nosa
terra.
Ingredientes para o sorbete:
·
500 ml. de viño Albariño D.O. Rias Baixas
·
50 gr. azucre
·
25 gr. glucosa
·
25 gr. estabilizante para sorbetes
·
Reladura de lima
Quentamos o viño a lume moderado coa glucosa e removemos
para que se disolva a glucosa. Engadimos o estabilizante para sorbetes co
azucre e a reladura de lima, que lle vai a aportar un toque de frescor. A
función do estabilizante para sorbetes é que o sorbete unha vez conxelado non
se cristalice e non se separen os ingredientes, xa que, sempre tende a ir para
o fondo do recipiente os azucres.
Retiramos do lume xusto antes de que comece a ferver.
Deixamos macerar oito horas no frío e pasamos pola xeadora.
Ingredientes para a sopa de mirabeles:
·
300 gr. de mirabeles
·
75 gr. azucre
·
75 gr. auga
·
2 follas de menta
Comezamos limpando os mirabeles da carabuña e poñemos
nun cazo co resto de ingredientes. Poñemos a lume baixo durante 45 minutos ata
que quede unha confitura con consistencia. Pasamos pola túrmix e colamos para
retirar os restos e impurezas e quede unha sopa suave de textura.
Dispoñemos a base da sopa tibia de mirabeles nun prato
fondo e enriba dúas culleradas de sorbete de albariño.
Este é un doce con dúas texturas moi marcadas e
diferenciadas, que seguro que vos sorprenderán.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario