O cervo e unha carne completamente descoñecida nas
nosas cociñas, é unha carne de caza que ten un punto de bravío pero que con un
lixeiro adobado conseguiremos que notemos ese sabor intenso e cheo de matices
resulten agradables no padal.
Ingredientes para 4 persoas:
·
800 gr. de lombo de cervo
·
500 ml. viño tinto
·
2 cenorias
·
1 porro
·
2 ramiñas de tomiño fresco
·
Pementa negra en gran
·
100 gr. fresas
·
50 gr. manteiga
·
50 ml. vinagre de Módena
·
50 gr. azucre
·
Sal
Comezamos limpando o lombo de cervo de tendóns e vamos
poñelo nun adobo lixeiro de viño para quitarlle o bravío e que a carne quede
moito máis branda. Para a adobo poñemos nun recipiente o viño tinto co allo porro
e as cenorias cortadas en rodas, as ramas de tomiño e un puñado de grans de
pementa negra. Deixaremos a carne adobada na neveira durante 12 horas
aproximadamente.
Escorremos ben a carne, sazonaremos e marcamos lixeiramente o contorno
de todo o lombo. Poñemos nunha bandexa de forno xa que o vamos a terminar deste
xeito.
Nunha tixola pequena salteamos as fresas na manteiga e
engadimos un pouco de azucre para que se acaramelen lixeiramente e reservamos
para logo acompañar ó lombo.
Introducimos no forno o lombo durante 8 minutos a unha
temperatura de 190ºC. Cortamos en rodas para que se vexa esa cor tan intensa da
súa carne e decoramos coas fresas acarameladas e dunha redución de Módena.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario