sábado, 22 de noviembre de 2014

Cupcakes de Arandanos

Continúo ampliando o meu compendio de receitas de cupcakes. Nesta ocasión decidín facelos de arándonos. O máis delicioso destes cupcakes é a explosión de sabor dos  froitos vermellos, que quedan enteiros na base, ó metelo na boca, ¡Vaivos encantar!.


Ingredientes para os 12 biscoitos:

         ·        100 gr. manteiga a temperatura ambiente.
         ·        150 gr. de azucre.
         ·        3 ovos
         ·        150 gr. de fariña
         ·        1 culleriña de levedo Royal.
         ·        90 ml. de leite.
         ·        Aroma de vainilla
         ·        100 gr. arándonos

Poñemos a manteiga e o azucre nun recipiente e batemos a velocidade alta, ata que a mestura se poña branca. Imos engadindo os ovos un a un, con velocidade baixa e engadimos a metade da fariña co levedo ata que sexa homoxéneo.
Despois de engadímo-lo leite e  rematamos co resto da fariña.
     Pre-quentamos o forno a 180 graos e preparamos as casullas para botar a masa.
Enchemos ata a metade as casullas, repartimos en cada casulla uns tres ou catro arándonos e introducimos a bandexa no forno 20 minutos.


Ingredientes para o frosting de arándonos:

·        150 gr. manteiga
·        150 gr. queixo philadelphia
·        200 gr. icing sugar (ou azucre glass)
·        100 gr. confeito de arándonos

Nun recipiente batemos a conciencia a manteiga a temperatura ambiente xunto co icing sugar, eu utilicei azucre glass, ata que quede una textura moi cremosa e totalmente branca. Chegados a ese punto engadimos o queixo philadelphia e seguimos batendo ata conseguir unha crema con consistencia e moi suave. Para terminar engadimos a confeito de arándonos que eu fixen na casa, pero podedes compralo xa feito, e mesturamos ata que se incorpore por completo.
Comezamos co montaxe no que coa axuda dunha manga pasteleira vamos facer unha roseta na parte superior da madalena de arándonos, nesta ocasión optei por utilizar unha boquilla lisa. Terminei decorando con dous arándonos que coroan estes deliciosos cupcakes.
                                                                                             Diego Cordeiro.
 Cupcakes de Arandanos



No hay comentarios:

Publicar un comentario