Esta receita foi froito da casualidade. Estaba
preparando un licuado de grelos, para facer unha tapa para un concurso e resultou
que fixen moita cantidade. Aproveitando que era xusto a hora de comer e decidín
empregalo para facer o almorzo. “Na casa do galego non se tira nada” ¿cantas
veces escoitariades dicir iso a vosos pais ou avós?
Ingredientes para 4 persoas:
·
325 gr. Arroz
·
1,2 l. De caldo de polo ou verduras
·
300 gr. Grelos
·
1 ceboliña
·
½ pemento verde
·
1 dente de allo
·
2 chourizos
·
50 cl. Aceite oliva
·
Sal e pementa
Comezamos limpando ben os grelos de canos e lavámolos
ben. Poñémolos a cocer nun caldo de polo ou verduras para suavizar o sabor dos
grelos.Se non levaría por diante o resto de sabores do arroz. Unha vez cocidos
trituramos e mantemos en quente.
Nunha tarteira aparte poñemos un chorriño de
aceite de oliva e refogamos un dente de allo, unha cebola e medio pemento, picados
en anacos ben pequenos. Unha vez ben refogados, engadimos os chourizos picados
en anacos removemos. De seguido incorporámolo arroz. Imos mollando pouco a
pouco co caldo reservado e removendo de vez en cando. Rectificamos de sal.
Cocemos durante 15 minutos e deixamos repousar
tapado outros 5 minutos.
Quedara un arroz moi curioso con esa cor verde e
con un intenso e contundente sabor.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario