viernes, 5 de diciembre de 2014

Arroz Verde de Grelos e Chourizo

Esta receita foi froito da casualidade. Estaba preparando un licuado de grelos, para facer unha tapa para un concurso e resultou que fixen moita cantidade. Aproveitando que era xusto a hora de comer e decidín empregalo para facer o almorzo. “Na casa do galego non se tira nada” ¿cantas veces escoitariades dicir iso a vosos pais ou avós?



Ingredientes para 4 persoas:

·        325 gr. Arroz
·        1,2 l. De caldo de polo ou verduras
·        300 gr. Grelos
·        1 ceboliña
·        ½ pemento verde
·        1 dente de allo
·        2 chourizos
·        50 cl. Aceite oliva
·        Sal e pementa

Comezamos limpando ben os grelos de canos e lavámolos ben. Poñémolos a cocer nun caldo de polo ou verduras para suavizar o sabor dos grelos.Se non levaría por diante o resto de sabores do arroz. Unha vez cocidos trituramos e mantemos en quente.


Nunha tarteira aparte poñemos un chorriño de aceite de oliva e refogamos un dente de allo, unha cebola e medio pemento, picados en anacos ben pequenos. Unha vez ben refogados, engadimos os chourizos picados en anacos removemos. De seguido incorporámolo arroz. Imos mollando pouco a pouco co caldo reservado e removendo de vez en cando. Rectificamos de sal.
Cocemos durante 15 minutos e deixamos repousar tapado outros 5 minutos.

Quedara un arroz moi curioso con esa cor verde e con un intenso e contundente sabor.
                                                                                                Diego Cordeiro.
 Arroz Verde de Grelos e Chourizo

No hay comentarios:

Publicar un comentario