lunes, 29 de diciembre de 2014

Brownie Dous Chocolates con Espuma de Melocotóns sobre Sopa de Chocolate

Este postre e ideal para unha comida entre amigos ou coa familia, xa que conten dous ingredientes esenciais no contido deste postre como son o chocolate e froita. Un postre debe conter varios elementos para conseguir sorprender os comensais, e importante xogar con distintos tipos de temperatura das partes que compoñen o prato e que as texturas que sexan diferentes.



Ingredientes espuma de melocotóns:

·        1 lata grande de melocotóns en xarope
·        125 ml. Nata
·        75 gr. Azucre
·        2 cargas sifón

Comezamos poñendo nun cazo todo o contido dunha lata grande de melocotóns en xarope e incorporámoslle o azucre, deixamos cocer durante 15 minutos aproximadamente.
Trituramos ben todo o contido ata que non quede ningún anaco e para terminar o colamos para eliminar calquera resto de melocotón. Engadímoslle a nata, removemos para que se incorpore por completo entre si e enchemos un sifón dun litro de capacidade coa mestura anterior. Cerramos e incorporámoslle duas cargas de sifón e deixamos repousar durante 2 horas.

Ingredientes brownie dous chocolates:

·        8 ovos
·        100 gr. Fariña
·        300 gr. Manteiga
·        300 gr. Azucre
·        200 gr. Chocolate negro
·        200 gr. Chocolate branco

 Nun recipiente poñemos 150 gramos de manteiga e 200 gramos de chocolate negro en anacos pequenos e fundimos no microondas, tendo coidado de ir removendo cada pouco para que non se queime.
Noutro bol mesturamos 150 gramos de azucre, 50 gramos de fariña e 4 ovos. Incorporamos o chocolate e manteiga fundida anteriormente e mesturamos.
Repetimos a mesma operación co resto de ingredientes pero nesta ocasión co chocolate branco.
Verter nunha bandexa unha das mesturas anteriores e por enriba a outra e coa axuda dunha espatula difuminamola lixeiramente para que faga un contraste de cores e enfornar a 180ºC durante 20-25 minutos.
Para o montaxe optei por poñer na base do plato unha sopa quente de chocolate enriba o un cadrado de brownie e terminei coa espuma de melocotóns.

Sen dubida invitovos a facer esta sobremesa, sorprenderedes os vosos convidados.                                                             Diego Cordeiro.
 Brownie Dous Chocolates con Espuma de Melocotóns

No hay comentarios:

Publicar un comentario