Este
postre e ideal para unha comida entre amigos ou coa familia, xa que conten dous
ingredientes esenciais no contido deste postre como son o chocolate e froita.
Un postre debe conter varios elementos para conseguir sorprender os comensais,
e importante xogar con distintos tipos de temperatura das partes que compoñen o
prato e que as texturas que sexan diferentes.
Ingredientes
espuma de melocotóns:
·
1 lata grande de
melocotóns en xarope
·
125 ml. Nata
·
75 gr. Azucre
·
2 cargas sifón
Comezamos
poñendo nun cazo todo o contido dunha lata grande de melocotóns en xarope e incorporámoslle
o azucre, deixamos cocer durante 15 minutos aproximadamente.
Trituramos
ben todo o contido ata que non quede ningún anaco e para terminar o colamos
para eliminar calquera resto de melocotón. Engadímoslle a nata, removemos para
que se incorpore por completo entre si e enchemos un sifón dun litro de
capacidade coa mestura anterior. Cerramos e incorporámoslle duas cargas de
sifón e deixamos repousar durante 2 horas.
Ingredientes
brownie dous chocolates:
·
8 ovos
·
100 gr. Fariña
·
300 gr. Manteiga
·
300 gr. Azucre
·
200 gr. Chocolate
negro
·
200 gr. Chocolate
branco
Nun
recipiente poñemos 150
gramos de manteiga e 200 gramos de chocolate
negro en anacos pequenos e fundimos no microondas, tendo coidado de ir
removendo cada pouco para que non se queime.
Noutro bol
mesturamos 150 gramos
de azucre, 50 gramos
de fariña e 4 ovos. Incorporamos o chocolate e manteiga fundida anteriormente e
mesturamos.
Repetimos a
mesma operación co resto de ingredientes pero nesta ocasión co chocolate
branco.
Verter nunha
bandexa unha das mesturas anteriores e por enriba a outra e coa axuda dunha
espatula difuminamola lixeiramente para que faga un contraste de cores e
enfornar a 180ºC
durante 20-25 minutos.
Para o montaxe
optei por poñer na base do plato unha sopa quente de chocolate enriba o un
cadrado de brownie e terminei coa espuma de melocotóns.
Sen dubida
invitovos a facer esta sobremesa, sorprenderedes os vosos convidados. Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario