jueves, 16 de julio de 2015

Buñuelos de Grelos e Chourizo

Ingredientes:
      ·        100 gr. grelos
      ·        100 gr. Chourizo
      ·        ½ litro de auga
      ·        50 gr. levedo
      ·        300 gr. fariña
      ·        1 ovo
      ·        2 claras de ovo
      ·        Sal


Nun bol poñemos a auga, o ovo e o levedo removemos ben ata que quede todo mesturado e vamos engadindo a fariña ata que consigamos unha masa que teña corpo. Incorporamos os grelos xa cocidos e ben picadiños, e importante que queden ben escorridos, e o chourizo esmiuzado e pasamos lixeiramente por unha tixola.
Deixamos repousar para que faga efecto o levedo. Unha vez repousado montamos dúas claras de ovo a punto de neve e incorporamos a masa.

Coa axuda dunha culler imos collendo porcións e introducindo en aceite ben quente. Escorremos ben do aceite ao retiralos para que non queden aceitosos.
                                                                                            Diego Cordeiro.
 Buñuelos de Grelos e Chourizo

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada