viernes, 3 de julio de 2015

Xudias Salteadas con Panceta

Empeza a tempada de xudias, unha verdura moi rica e que pode dar moito xogo na cociña. As maneiras para cociñalas poden ser moi variadas, son moi agradecidas e xa sexa cocidas ou coma nesta receita será a reina da mesa.


Ingredientes:
      ·        800 gr. Xudias
      ·        150 gr. panceta de porco
      ·        2 dentes de allo
      ·        ½ cebola
      ·        80 gr. champiñons
      ·        50 ml. salsa tomate
      ·        30 ml. aceite oliva
      ·        Un chorriño de salsa soia

Comezamos limpando as xudias de bordes e canos para cocelas en auga con sal ata que estén o dente. Escurrimos e reservamos.

Por outro lado facemos un sofrito cos dentes de allo e media cebola picada e cando estén medio pochados engadimos a panceta picada en bastóns. Para terminar engadimos as xudias, vamos salteando e terminamos mollando con un chorriño de salsa de soia e de salsa de tomate deixando cocer durante dous minutos.
                                                                                           Diego Cordeiro.

No hay comentarios:

Publicar un comentario en la entrada