Que mellor maneira de estrear o
blog que facendo un dos doces de máis fama nos últimos tempos, os cupcakes. Quixen
adaptalo á nosa terra e á época do ano, así
que optei por facelos de castañas.
Para facer a base empregaremos os seguintes ingredientes:
· 150gr. de azucre.
· 2 ovos
· 150gr. de fariña
· 1 culleriña de levadura royal.
· 90 ml. de leite.
· Aroma de vainilla
· Un puñado de chips de chocolate.
Poñemos a manteiga e o azucre nun
recipiente e batemos a velocidade alta ata que a mestura se poña branca. Imos
engadindo os ovos de un en un a velocidade baixa e engadimos a metade da fariña
co levedo ata que sexa homoxéneo.
Despois de engadimos o leite e rematamos co resto da fariña e chips de
chocolate.
Prequentamos o forno a 180
graos e preparamos as cápsulas para botar a masa. Enchemos ata a metade as
cápsulas e introducimos a bandexa no forno 20 minutos.
Para o recheo empregaremos os seguintes
ingredientes:
·
150 gr de castañas.
·
150 ml. de leite.
·
40 gr. de azucre.
Poñer todos os ingredientes nun cazo
e cocer durante 30 minutos. Trituramos e reservamos.
Unha vez frías as bases coa axuda dun
descorazonador de mazás baleiramos o interior e enchémolo coa metade da mestura
anterior.
Para a crema empregaremos os seguintes
ingredientes:
·
100 gr. de manteiga.
·
100 gr. de azucre glass.
·
100gr. da crema de castañas que
reservamos do recheo.
Nun recipiente batemos a manteiga co azucre ata que quede dunha cor branquecina e
incorporamos a crema de castaña.
Coa manga pasteleira decoramos as bases facendo
unha roseta, terminando con un marron
glace.
Este é o resultado.
Espero que vos guste a receita e que vos animedes a facela na casa e sacar o pequeno cociñeiro que levades dentro.
Un saúdo,
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario