martes, 19 de noviembre de 2013

Pastas de té (corte)





¿Tes invitados a tomalo café? , sorpréndeos con unas pastas caseiras moi sinxelas de facer e con ingredientes que todos temos na casa.
Despois de que algúns de vos pedísedes algún receita de galletas, pastas, cookies ou similar, decidinme a facer estas pastas de corte.


INGREDIENTES:
  • ·         300 gr. manteiga
  • ·         200 gr. azucre
  • ·         500 gr. fariña
  • ·         4 xemas de ovo
  • ·         Aroma de vainilla
  • ·         Sal

     Axudámonos dun recipiente para mesturar todos ingredientes, importante que a manteiga este a temperatura ambiente para facilitarnos a mestura e que sexa máis sinxelo unilos ingredientes.
Como vedes non hai un orde para ir engadindo os ingredientes, simplemente votalos xuntos e mesturar. Una vez este formada una masa uniforme amasamos enerxicamente sobre un mesado.
Unha vez chegados a este punto podemos alterar a nosa masa o noso gusto, votarlle a una parte virutas de chocolate, ou cacao, noces picadas, …  depende da creatividade  e gusto de cada persoa.
Hai varias formas de facelas, unha delas é estirar a masa e cortar cun cortapastas e outra e facer roliños, meter na neveira e cando teña consistencia cortar con un coitelo co grosor que prefiramos.
Poñemos sobre una placa de forno, pintamos con ovo e introducimos o forno a 190ºC durante un tempo aproximado de 8 minutos, ollo o tempo pode variar en función do forno.



Quero engadir que a masa podemos gardala na neveira durante una semana, quitala e facela sen ningún problema. Tamén podemos conxelala xusto despois de facela, deste xeito, se nos pasamos facendo masa podemos gardala para outra ocasión.




Espero que vos guste e que fagades as delicias dos vosos convidados con esta receita.


Diego Cordeiro

 Receita Pastas de Té Corte


No hay comentarios:

Publicar un comentario