Esta
semana foi San Martiño e como ben sabedes por “San Martiño trompos o camiño” e
“mata o teu porquiño”, eu quixen facer referencia o segundo refrán popular e
resaltar un dos mellores manxares que hai en Galicia que é o porco. Quixen
adaptalo a un dos meus pratos favoritos que e o risotto.
Ingredentes para 4
persoas:
·
100 gr. de cacheira de porco en salazón.
·
100 gr. de lacón de porco en salazón.
·
1 chourizo.
·
325 gr. de arroz (Arborio).
·
1 ceboliña.
·
1 dente de allo.
·
50 ml. de aceite de oliva.
·
1 dl. de nata.
·
100 gr. queixo parmesano.
·
1.5 l. de caldo de cocción da
cacheira.
·
Perexil.
O
dia anterior poñemos a cacheira e o lacón nun recipiente con abundante auga
para que perda o salazón, cambiamos a auga dúas veces.
Nunha tarteira con auga poñemos a cocer durante 40
minutos a cacheira o lacón e o chourizo. Reservamos o caldo da cocción para
mollar despois o noso risotto.
Aparte
nun cazo botamos no fondo aceite de oliva e pochamos un dente de allo e unha
ceboliña picadas finamente. Unha vez pochado engadimos o arroz e a cacheira, o
lacón e o chourizo picados. Poñemos o lume baixiño e vamos engadindo o caldo
pouco a pouco sen deixar de remover, así durante 20 minutos. A proporción de
caldo para mollar un risotto e por un cazo de arroz catro de caldo, pero pode
variar según arroz, así que recomendo ser flexible según o tipo de arroz.
Unha
vez que o arroz este “o dente” apartamos do lume e terminamos con un chorriño
de nata que lle dará cremosidade e queixo parmesano relado que potenciará o sabor
do noso risotto.
No hay comentarios:
Publicar un comentario