A quen non se lle fai a boca auga so
de pensar en chocolate? Pois para todos os chocoadictos pensei nunha receita
que seguro que vos gustara. E hai para todos os gustos, por que pensei en
suavizar e o mesmo tempo en realzar o cupcake, con una crema de queixo Mascarpone.
Ingredientes para
12 bases:
- 115 gr. Manteiga a temperatura
ambiente
- 120 gr. Azucre
- 2 ovos
- 150 gr. Fariña
- 50 gr. Cacao
- 1 culleriña e media de levedo royal
- 1 culleriña de estrato de vainilla
- 140 ml. leite
Poñemos a bater a manteiga co azucre, a manteiga que este a temperatura
ambiente, ata que a mestura quede mais branca. Engadimos os ovos, de un de un,
sen deixar de bater ata que se incorporen por completo.
O seguinte paso e engadir a metade
da fariña, previamente tamizada, batendo a velocidade baixa e de seguido
incorporamos a leite, a vainilla e seguimos batendo.
Cando xa este ben mesturado terminamos de engadir a outra metade da fariña
e o lavedo, e batemos ata que quede una mestura homoxénea.
Encendemos o forno a 180ºC para que
se vaia quentando, e preparamos a bandexa para cupcakes con 12 casullas de
papel e repartímola mestura sen enchelas mais de 2/3.
Forneamos entre 20 e 25 minutos,
para asegurarnos de que están ben feitos introducimos un palillo ata que saia
limpo.
Deixamos enfriar os cupcakes uns 5
minutos.
Ingredientes para
a crema:
- 200 gr. Queixo Mascarpone
- 50 ml. Nata
- 50 gr. Azucre
Para
a parte superior do biscoito de chocolate vamos preparar unha crema moi suave e
deliciosa de queixo Mascarpone. Poñemos os ingredientes nun recipiente e
batemos ata conseguir que teña consistencia.
Coa axuda dunha manga pasteleira
decoramos as casullas cunha roseta da crema de queixo. Cubrimos a superficie con
un pouco de cacao en pó e decoramos o gusto de cada un, eu fixen unhas pequenas
chocolatinas que quedan moi simpáticas.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario