lunes, 20 de enero de 2014

TIRAMISÚ & BROWNIE


                Se fago unha enquisa entre todos sobre os vosos doces favoritos, estou seguro que os máis repetidos serían o tiramisú e o brownie. Polo menos son os meus preferidos, o tiramisú apórtame cremosidade e delicadeza e o brownie intensidade e sabor. Un dia plantexeime ¿ porque non unir os dous reis da nosa sobremesa?


Ingredientes para a base de brownie:
  • ·        4 ovos
  • ·        50 gr. fariña
  • ·        150 gr. manteiga
  • ·        200 gr. chocolate
  • ·        150 gr. azucre

  Nun recipiente poñemos a manteiga e chocolate en anacos pequenos e fundimos no microondas, tendo coidado de ir removendo cada pouco para que non se queime.
Noutro bol mesturamos o azucre, fariña e os ovos. Incorporamos o chocolate e manteiga fundida anteriormente e mesturamos. Verter nunha bandexa e enfornar a 180ºC durante 20-25 minutos.


Ingredientes para o tiramisú:
  • ·        4 ovos
  • ·        200 gr. azucre
  • ·        400 gr. queixo mascarpone
  • ·        750 gr. nata
  • ·        6 follas de xelatina

Montamos os ovos coa metade do azucre e por outro lado semimontamos a nata, o queixo e o resto do azucre.
Hidratamos as follas da xelatina e as fundimos nun pouco de nata e incorporamos as dúas mesturas anteriores.
O seguinte paso e calar o brownie con una mestura de café con licor de amareto. E vertemos a crema de tiramisú sobre o brownie, deixamos na neveira como mínimo 12 horas se sodes capaces de non tocalo neste tempo claro.

Espolvoreamos con cacao en pó e a gozar dunha unión Italo-alemana que non vos decepcionara.
                                                                                                         DIEGO CORDEIRO.
 TIRAMISÚ & BROWNIE


No hay comentarios:

Publicar un comentario