Se fago unha enquisa entre
todos sobre os vosos doces favoritos, estou seguro que os máis repetidos serían
o tiramisú e o brownie. Polo menos son os meus preferidos, o tiramisú apórtame
cremosidade e delicadeza e o brownie intensidade e sabor. Un dia plantexeime ¿
porque non unir os dous reis da nosa sobremesa?
Ingredientes
para a base de brownie:
- · 4 ovos
- · 50 gr. fariña
- · 150 gr. manteiga
- · 200 gr. chocolate
- · 150 gr. azucre
Nun recipiente
poñemos a manteiga e chocolate en anacos pequenos e fundimos no microondas,
tendo coidado de ir removendo cada pouco para que non se queime.
Noutro bol mesturamos o azucre, fariña e os ovos.
Incorporamos o chocolate e manteiga fundida anteriormente e mesturamos. Verter
nunha bandexa e enfornar a 180ºC durante 20-25 minutos.
Ingredientes
para o tiramisú:
- · 4 ovos
- · 200 gr. azucre
- · 400 gr. queixo mascarpone
- · 750 gr. nata
- · 6 follas de xelatina
Montamos os ovos coa metade do azucre e por outro lado
semimontamos a nata, o queixo e o resto do azucre.
Hidratamos as follas da xelatina e as fundimos nun
pouco de nata e incorporamos as dúas mesturas anteriores.
O seguinte paso e calar o brownie con una mestura de
café con licor de amareto. E vertemos a crema de tiramisú sobre o brownie,
deixamos na neveira como mínimo 12 horas se sodes capaces de non tocalo neste
tempo claro.
Espolvoreamos con cacao en pó e a gozar dunha unión
Italo-alemana que non vos decepcionara.
DIEGO CORDEIRO.
No hay comentarios:
Publicar un comentario