Cantos días chegas a casa despois
dun largo día de traballo, abres a neveira e resulta que esta baleira. ¿E agora
que fago de cear? Esa é una pregunta que moi habitual nas nosas vidas. Pois iso
mesmo pasoume onte, e votei man duns gambóns, nata líquida, queixo parmesano,
medio pemento e unido todo isto a un pouco de pasta, saín airosamente do paso.
Ingredientes para 4 persoas:
- · 400 gr. Espaguetis
- · 300 gr. Gambóns
- · 250 ml. Nata
- · 50ml. De manteiga
- · ½ Cebola
- · ½ Pemento verde
- · 1 Dente de allo
- · 50 gr. Queixo parmesano
- · Sal
- · Pementa Branca
- · Perexil
Comezamos pelando os gambóns, para así aproveitar as
cabezas que introduciremos nun cazo coa
nata para que coza durante uns dez minutos para así realzar cun sabor intenso a
mar que será sen dubida o toque especial do prato.
Nunha tixola vamos refogar a cebola, o pemento e o
allo picados moi finamente coa manteiga, una vez pochados os vexetais engadimos
os gambóns. Mollamos coa nata, xa colada das cabezas dos gambóns, e deixamos
cocer a lume baixo uns cinco minutos
Aparte cocemos os espaguetis deixándoos ó dente, escurrimos
e engadimonos a nosa salsa para que coza dous minutos así colle o sabor
dos gambóns.
Terminamos cun un pouco de queixo parmesano, perexil picado
e rectificamos de sal e a saborear o prato.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario