jueves, 16 de enero de 2014

ESPAGUETIS CON CREMA DE LEITE E GAMBÓNS



         Cantos días chegas a casa despois dun largo día de traballo, abres a neveira e resulta que esta baleira. ¿E agora que fago de cear? Esa é una pregunta que moi habitual nas nosas vidas. Pois iso mesmo pasoume onte, e votei man duns gambóns, nata líquida, queixo parmesano, medio pemento e unido todo isto a un pouco de pasta, saín airosamente do paso.


            Ingredientes para 4 persoas:
  • ·        400 gr. Espaguetis
  • ·        300 gr. Gambóns
  • ·        250 ml. Nata
  • ·        50ml. De manteiga
  • ·        ½  Cebola
  • ·        ½  Pemento verde
  • ·        1 Dente de allo
  • ·        50 gr. Queixo parmesano
  • ·        Sal
  • ·        Pementa Branca
  • ·        Perexil

    Comezamos pelando os gambóns, para así aproveitar as cabezas que  introduciremos nun cazo coa nata para que coza durante uns dez minutos para así realzar cun sabor intenso a mar que será sen dubida o toque especial do prato.


     Nunha tixola vamos refogar a cebola, o pemento e o allo picados moi finamente coa manteiga, una vez pochados os vexetais engadimos os gambóns. Mollamos coa nata, xa colada das cabezas dos gambóns, e deixamos cocer a lume baixo uns cinco minutos
    Aparte cocemos os espaguetis deixándoos ó dente, escurrimos e engadimonos a nosa salsa para que coza dous minutos así colle o sabor dos gambóns.
    Terminamos cun un pouco de queixo parmesano, perexil picado e rectificamos de sal e a saborear o prato.

                                                                                                                       Diego Cordeiro.

 Espaguetis con Crema de Leite e Gambóns

No hay comentarios:

Publicar un comentario