miércoles, 26 de marzo de 2014

Empanada de Bacallau con Catañas

   Probablemente probastes empanadas de todo tipo e de todos os sabores posibles. Pero estou seguro que nunca saboreastes unha de bacallau e castañas, ocorréuseme nun momento de inspiración ou de tolemia non o teño moi claro, xa que non é unha combinación moi usual e moito menos para o recheo dunha empanada. Estou seguro que non vos decepcionará.



Ingredientes para a masa:
     ·       500 gr. fariña
     ·       1 ovo
     ·       30 gr. levedo
     ·       50 ml. leite
     ·       50 ml. aceite do rustrido
     ·       Sal
     ·       Auga a que admita.

   Poñemos a fariña nun bol e facemos un volcán e no seu interior incorporamos o ovo, leite, sal, o aceite do sofrito que lle dará cor e sabor a nosa masa e imos engadindo auga ata acadar una textura manexable e elástica.         Por ultimo engadímoslle o levedo e amasamos enerxicamente. Reservamos tapado con un pano ata que dobre o seu volume.

Ingredientes para o recheo:
     ·       2 cebolas
     ·       ½ pemento vermello
     ·       ½ pemento verde
     ·       400 gr. bacallau
     ·       150 gr. castañas
     ·       1 culler de pementón doce
     ·       Sal
     ·       100 ml. Aceite de oliva

    O primeiro que facemos é pelar e cocer as castañas ( eu sempre teño un puñado xa peladas no conxelador para ter fora da época de outono).
    O seguinte é preparar o rustrido para a empanada no que poñemos aceite nunha tixola e pochamos a cebola e pemento picados en anacos. Engadimos o bacallau desalgado e cortado en cadradiños e poñémoslle a culler de pementón e a sal. Deixamos cocer durante 5 minutos a lume baixo. Por ultimo incorporamos as castañas xa cocidas e removemos co rustrido para que se mesturen os sabores.

    
     Estiremos a metade da masa que fará de base, e poñémola nunha bandexa de forno. Enriba repetimos o rustrido sobre toda a superficie. Estiramos a outra metade e tapamos a bandexa, cortamos os sobrantes e facemos o peche polos lados para que non se escape o recheo. Facemos un pequeno burato no centro para que saian os vapores durante a cocción e pintamos con ovo toda a superficie da empanada.

   Introducimos no forno previamente quentado durante 20-25 minutos a 185ºC.                                                                     Diego Cordeiro.
                                                         
 Empanada de Bacallau con Castañas
   

No hay comentarios:

Publicar un comentario