Xa estamos no Entroido, unas datas
do ano marcadas pola festa e os disfraces, pero sobretodo polos seus doces
típicos: Orellas, flores, torradas, roscas de anís, bandullos … pero o máis
popular sen dubida as filloas, ou polo menos o meu preferido.
Coma sempre intento darlle o meu
toque, ou mellor dito, o toque da nosa terra, optei por engadirlle caña tostada
á masa. Un licor moi tradicional na nosa terra e que nunca falta nunha
sobremesa despois dun bo cocido.
Esta vez optei por facer o recheo
dun xeito que o resultado fora delicado pero con sabor, nata con fresas e nata
con mango. Dúas variantes, dous matices marcadas no noso padar.
INGREDIENTES:
- · ½ litro de leite
- · 200 gr. fariña
- · 100 gr. azucre
- · 100 gr. manteiga
- · 4 ovos
- · 30 ml. caña tostada
- · Sal
Nun bol mesturamos a fariña co azucre, removemos ata
desfacer os grumos da fariña. Engadimos os ovos e volvemos remexer. Nun recipiente
aparte fundimos a manteiga e incorporamos xunto coa caña a masa anterior. Por
ultimo, engadimos o leite e o sal e mesturamos ata que non quede ningún grumo,
en caso contrario pasamos por un chino.
Poñemos unha tixola ó lume e coa axuda dunha xerra
engadimos unha pequena cantidade do liquido das filloas ata cubrir a superficie
da tixola, canto máis fina quede máis ricas e máis cantidade nos sairán. Para darlle
a volta axudámonos dunha culler de madeira e dos dedos. E así ata rematar
toda masa. Entre cada filloa imos
engadindo para evitar que se peguen
entre elas.
Ingredientes
para o recheo:
- · ½ litro de nata
- · 75 gr. azucre
- · 100 gr. fresas
- · 100 gr. mango
O recheo é o máis sinxelo de todo so temos que montar
a nata xunto co azucre e repartimos en dous recipientes. A un engadímoslle as
fresas cortadas en pequenos anaquiños e ó outro o mango da mesma maneira.
So temos que reencher con unha pequena cantidade cada
unha enrolalas e a gozar dun bocado do Entroido.
DIEGO CORDEIRO.
No hay comentarios:
Publicar un comentario