jueves, 13 de marzo de 2014

Pemento Recheo de Polo con Noces o Curry Gratinado con Queixo de Arzúa

      A cociña non deixa de ser un xogo, tratase de xogar cos ingredientes que temos na nosa man para conseguir facer un prato distinto e co noso selo particular. Iso mesmo fixen eu para conseguir este prato, que sen dubidas ten matices que vos encantarán.




Ingredientes para 4 persoas:
  • ·        4 pementos morróns
  • ·        800 gr. peitugas de polo
  • ·        1 cebola
  • ·        3 dentes de allo
  • ·        80 gr. noces peladas
  • ·        2 cenorias
  • ·        1 tomate maduro
  • ·        50 ml. Viño branco
  • ·        50 ml. Aceite oliva
  • ·        200 gr. de queixo Arzúa
  • ·        Curry
  • ·        Pementa branca
  • ·        Sal

Comezamos baleirando os pementos das pebidas, abrímolos pola parte superior, por onde esta o cano, e lavamos ben. É importante que os pementos sexan chatos, sen punta para que se nos aguanten de pé, unha vez recheos.


Por outro lado nunha tarteira poñemos o aceite de oliva e refogamos o allo, a cebola e as cenorias cortadas en anacos pequenos. O seguinte paso será engadirlle o polo picado en dados e salpimentado e salteamos.
    Por último, incorporamos o tomate cortado tipo concase, engadimos o curry ó gusto, as noces e mollamos co viño deixando cocer durante uns 20 minutos a lume moderado para que os sabores se mesturen entre eles.


     Reenchémolos pementos, cubrimos con uns anacos de queixo de Arzúa e metemos no forno a 190ºC durante uns 15 minutos aproximadamente.
                                                                                    Diego Cordeiro. 
                                                
 Pemento recheo de polo con noces o curry gratinado con queixo de arzúa

No hay comentarios:

Publicar un comentario