A cociña
non deixa de ser un xogo, tratase de xogar cos ingredientes que temos na nosa
man para conseguir facer un prato distinto e co noso selo particular. Iso mesmo
fixen eu para conseguir este prato, que sen dubidas ten matices que vos
encantarán.
Ingredientes
para 4 persoas:
- · 4 pementos morróns
- · 800 gr. peitugas de polo
- · 1 cebola
- · 3 dentes de allo
- · 80 gr. noces peladas
- · 2 cenorias
- · 1 tomate maduro
- · 50 ml. Viño branco
- · 50 ml. Aceite oliva
- · 200 gr. de queixo Arzúa
- · Curry
- · Pementa branca
- · Sal
Comezamos baleirando os pementos das
pebidas, abrímolos pola parte superior, por onde esta o cano, e lavamos ben. É
importante que os pementos sexan chatos, sen punta para que se nos aguanten de
pé, unha vez recheos.
Por outro lado nunha tarteira poñemos
o aceite de oliva e refogamos o allo, a cebola e as cenorias cortadas en anacos
pequenos. O seguinte paso será engadirlle o polo picado en dados e salpimentado
e salteamos.
Por último, incorporamos o tomate cortado
tipo concase,
engadimos o curry ó gusto, as noces e mollamos co viño deixando cocer durante
uns 20 minutos a lume moderado para que os sabores se mesturen entre eles.
Reenchémolos
pementos, cubrimos con uns anacos de queixo de Arzúa e metemos no forno a 190ºC
durante uns 15 minutos aproximadamente.
Diego Cordeiro.
No hay comentarios:
Publicar un comentario