jueves, 6 de marzo de 2014

ORELLAS RECHEAS DE MARMELO

Aproveitando que estamos no Entroido non quero pasar por alto facer unas orellas, pero con un pequeno matiz na elaboración, para variar un doce moi típico da nosa terra.


INGREDIENTES:
     ·        500 gr. fariña
     ·       3 ovos
     ·       25 gr. azucre
     ·       50 ml. Leite
     ·       50 gr. manteiga
     ·       10 gr. Royal
     ·       8 gr. sal
     ·       Raiado dun limón
     ·       Anís
     ·       200 gr. marmelo

Nun bol poñemos a leite, a sal e os ovos e mesturamos. Engadimos o azucre, a manteiga derretida, o raiado dun limón, un chorriño de anís e imos engadindo a fariña pouco a pouco. Amasamos enerxicamente e reservamos durante uns 15 minutos.

Collemos anacos de masa e estiramos coa axuda dun rodete. Botamos aceite sobre o mesado para axudar a estirala masa, non recomendo facelo con fariña xa que o freilas vamos a estragar moito máis rápido o aceite.

Unha vez estirada a masa o máximo posible, poñemos no interior un anaco de marmelo e envolvemos selando ben para que non se abra ó fritilas.

Fritimos en abundante aceite de xirasol ben quente e douramos polos dous lados. Retiramos a un prato con papel absorbente.

      Polvoriñamos con azucre e canela e a gozar deste bocado doce.
                                                                              
                                                                                    DIEGO CORDEIRO.
 ORELLAS RECHEAS DE MARMELO

No hay comentarios:

Publicar un comentario